2019-08-17 08:03:10• hírek • Nagy Tímea

Kerékpáros ügyességi verseny a 18. Partiumi Magyar Napok keretében

A Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat alatt az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti és a PRO Racers Sportklub társszervezésével kerékpáros ügyességi versenyt hirdet.

Térségünkben egyre népszerűbbé válik a biciklizés, mint versenysport és hobbi, egyaránt. Köszönhető ez a kerékpárút építésnek, az erdei, mezei túraútvonalak létrehozásának és annak is, hogy a szabadtéri mozgás újra divatját éli napjainkban. Ez a törekvés Szatmár megyében és a Partiumban is nagy sikereknek örvend. Térségünkben, a drótszamaras sportprogramok szervezésében a PRO Racers Sportklub és az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti élvonalban járnak.

 

A két társaság éppen ezért szervezi meg minden évben, a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozaton belül a közös ügyességi-gyorsasági megmérettetését.

 

Ettől családiasabb sorversenyre nem is jelentkezhetnének a kerekezős kedvű résztvevők. A szervezők két fős csapatok regisztrációját várják a verseny előtti 1 órában, melyeket egy felnőtt (anya, apa, nagymama vagy nagypapa) és egy 5 és 12 év közötti gyerek alkotja. Egy gyermek csak egy csapat tagja lehet, két csapatban nem szerepelhet. Az pedig, hogy az apróságok vagy a szülők, illetve nagyszülők szorulnak-e több segítségre, a helyszínen kiderül. A lelkes szurkolók vidám tapsviharral segíthetik szeretteiket a feladatok során.

 

Az ügyességi és gyorsasági vetélkedőből azok kerülnek ki győztesen, akik a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesítik a nem mindennapi kihívást.

 

Buktatókból és szlalomból nem lesz hiány, erről a pályaépítők minden bizonnyal gondoskodnak, ugyanis egy bójákból, libikókákból, vizespohár-állványokból, valamint egyéb akadályokból furfangosan összeállított pályán kell az ügyeseknek végigmenniük. A terepet a Kossuth-kertben, a főbejárattól jobbra eső utcácskában alakítják ki.

 

A bátor „cangás” akrobaták között nem babra megy a játék. A nyertesek elmondhatják magukról, hogy a térség legügyesebb kerekezői, és erről oklevéllel is rendelkeznek. A papír és a cím nem minden! A CASCO cég felajánlásaként, az első 5 csapat profi kerékpáros bukósisak tulajdonosa lesz.

 

Jelentkezzenek időben a 18. PMN kerékpáros ügyességi és gyorsasági versenyére! Szombaton, augusztus 24-én délelőtt 9 órától tehetik meg ezt helyben, az akadálypálya mellett. A bátorságpróbán az első 30 páros küzdhet meg egymással a címért és a nyereményekért. Eredményhirdetésre és díjátadóra az esemény végén számíthatnak.

 

Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Persze, kicsit az eredményért is folyik a küzdelem, ám legvégül főként a családi élmények, a minőségi együttlét mókája válik maradandó emlékké. Vegyenek részt a kerékpáros vetélkedőn, legyen ez a 18. PMN legvidámabb mementója az egész család számára!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: